nuffnang^^

Sunday, March 3, 2013

Disebalik Kerusi Dan Meja itu

Assalamualaikum .
Hi guys. how are you ? ehem . ehem .
saja entry aku mcm tuu. haha! pokoknyaa mau diceritain pasal hangin aku ni ha. HAHA

Korang nk tau tak kenapa habits aku kalau marah + angin je aku baling kerusi meja semua?
*amboi kak long, garangnyaa ! #miaw ! ahah. Sebabnya, tersangatlah menjadi isu di zaman persekolahan aku,
sampai la ke alam Universiti ni . eheheh.

Macam ni ceritanyaa, aku tak jadi mcm ni kalau tak ada benda yang buatkan aku jadi mcm ni,
HA ! paham kan ? ahah. *harap faham le ye :)

Teringat start zaman persekolahan menengah, Form 1, by the way. im not a girly style and i love to be an independent ,
so aku ke sekolah , memang ber cycling lee. Basikal BMX tu. ada lagi smpai sekarang. ahaha. lama sangat tau.
Dah 7 tahun haa.

Nak diikutkan cerita, Time ni aku sekolah dekat Rawang. SMK Rawang (SEMEKAR)
so bila pg sekolah tu waktu tgah hari, dengan panas and berbaju kurung aku redah dengan berbasikal.
Wahaha ! memang merentas tangga, hari yg terik. Hujan ,panas semua aku redah je *eh ! ahaha

so bila on the road tu. Budak- budak lelaki semua tgok aku.
bukan tgok apa. tengok basikal aku tu ha BMX. ahah! ikutkan tu basikal untuk lelaki, sbb siapa yg pergi sekolah
by basikal ni diorang punya basikal mmg lain dgn aku punya. HAHA. dpt imagine tak mcm mana aku time tu ?
HAHA! Time tu pulak basikal BMX baru keluar. perempuan pulak yg pakai . so maybe diorang jeles kot :P ahaha *k perasan!

Bila dah smpai sekolah tu , mmg ada port dia la nk park basikal aku ni . kena kunci.
Mangga , segala Mangga, berantai semua aku ikat kat basikal tu. ahaha. ! nk jaga keselamatan basikal aku laa.
Kejap g , ada pulak orang balik jalan kaki kan , basikal hilang. hohoho

and aku ada la geng sekali berbasikal ke sekolah. Nisa and Nadirah la :"D *ahah ! rindu zaman sekolah

So . bila waktu balik tu. mmg segerombolan la keluar pintu pagar sekolah tu,
Baik lelaki and perempuan , ramai gak yang berbasikal , so bila waktu balik tu ,
nampak la siapa yang pergi sekolah by basikal kan. ramai pulok aku nengoknyaa. hohoh!

and bila aku ketinggalan ke belakang ,
ada la kawan lelaki dari class yang berlainan ,
mengacau aku. seingat aku . aku dikepong time tu. sbb diorang nk usha basikal aku,
memang aku dah get ready dah atas sebarang kemungkinan yang akan terjadi.

Pastu ,dengan semangatnya aku kayuh basikal nk lari dari diorang,
HAHA ! nmpak cuaknya aku time tu, pastu diorang kejar aku ramai-ramai,
memang aku pandang diorang mcm diorang tu hantu la kan ! ahahah

tp dulu aku ni pendiam.HAHA ! so tak ada la nk melawan diorang :P
so bila ada diantara diorang dpt aku . diorang langgar basikal aku , bg aku jatuh .
bayangkan laa mcm mana perasaan aku time tu,
memang mcm . Ya Allah ! aku doa je time tu, ahah ! *lemahnya aku time tu.

Tiba-tiba, ada orang tarik tudung aku dari belakang,
How can u imagine that !!! mcm mana rupa aku time tu bila tudung aku kebelakang, dgan anak scarf nya! ahahahha
And YES ! AIMAN KAMISAN yang buat ! haha ! terus aku cmpak basikal aku kat padang, sebab time tu lalu kat padang.
Terus aku menyorok kat belakang pokok. *tetiba time tu aku nmpak pokok. sbb takut and malu punya pasal . HAHA !

and , ada la crush aku . ceh ! aha * time tu tak tau lagi dia crush aku :P HAHA !
and YES ! ISKANDAR ZURKANAIN. *amboi. ingat lagi aku kan :P ahhah !
dia datang kat aku , sambil time tu aku tgah betul kan tudung aku. Memang aku rasa kena buli time tu. HAHA
LELAKI PULAK KAN !! HOHO

So, dia tnya aku okay ke tak . aku tak pandang dia , malu !! *kelakar pon ada bhaii ! ahaha.
terus aku lari kat padang , ambil balik basikal aku, terus aku lari n kayuh sekuatnyaaa, blaa dari situ ,
time ni budak2 pengacau tadi tak ada dah, diorang pg terus lepas buat aku . HAHA. sangatlah NAKAL !

Time tu memang aku pikir rumah dah .
cepat laa sampai rumah, semua aku pikir time tu, HAHA !

And. Bila smpai kat bukit. aku nampak lagi dorang.
Ya Allah. apa lah nasib aku time tu.
nak taknak aku kena lalu situ , memang dah tak ada jalan lain dah,
so aku pecut mendahului diorang ! HAHA !

Then , aiman tu, kejar aku pastu dia langgar aku punya basikal BMX tu,
and aku jatuh tgh2 jalan tu and handle basikal aku senget !

Awch ! time tu. aku bangun pastu aku marah dia,
HAHA ! pastu dia blaa. aku tau aku akan jumpa dia lg , sbabnyaaaa. dia 1 blok rumah dgn aku ! argh ! HAHA

so aku blaa. time tu memang aku rasa angin . down pon adaa

bila sampai rumah dalam keadaan yang berjaga2 , aku selamat jugak akhirnyaa.
HAHAH ! so . start on that day ! aku nekad , aku akan protect diri aku,
And aku baru tau , bila dah ada kat sekolah tu.
ada je orang yg carii pasal dengan aku ke, bagi aku hangin . marah !
mesti KERUSI MEJA yang aku lambung nya !
ahahah !

N YES ! sampai sekarang laa.
habit aku tu . Bila marah . or ada orang buat aku
Kerusi meja yang aku lambung dekat diorang ! HAHA

n YES ! baik laki or perempuan , kawan ke apa ke.
siapa saja la yang buat aku hangin + marah . aku jenis tak layan mulut. just diam . tp hati membara.
kerusi meja target aku , HAHA ! N YES ! SAMPAI LA SEKARANG, dah ramai kwan2 aku kena !
aahah ! soory guys. ini lah habits aku yang mmg aku tak boleh nk elak and tak boleh aku buang :P

sabar mmmg ada. tp setiap kesabaran ada level dia kan ?
so bila aku dah buat mcm ni . so thap kesabaran aku hilang, bila ada orang buat aku
n pijak aku . haha ! so guys. jgn cari pasal dengan sayeee ye ;)

so itulah kisah disebalik kerusi meja yang aku lambung tu. hehwhewhew :P

n jangan tak percaya, time aku sekolah SMT Langkawi .
Aku punya hangin sampaiii hampir kena dimarid dgn cikgu disiplin:P
sbb bising dengan kerusi meja.HAHA
n thank you guys yg time tu cover aku . ahah ! cepat2 kemas kerusi meja
n buka buku , mcm tak ada apa yg berlaku . tp time tu aku tunduk , menangis ! ahaha !

so. itulah kisah daku bersama kerusi mejaa ;)
jangan tnya dah kenapa aku jadi mcm ni tau ,
pokoknyaa, aku jadi begini bersebab ;)

Tak kenal maka tak cinta ;)



jangan sangka muka selembut aku ni tak ada barannya :P
hihihihihihi n_n"

n yang paling penting. orang yg buat aku tu sekarang la BFF aku :P
HAHA ! :"D. gaduh-gaduh , lama-lama kawan . mana kita tauu
Allah dah aturkan ;) heheh.

Yg ikhlas :
SW ;)

3 comments:

AlyaAbidin said...

Hahaha , Terima kasih laa sebab tak mention aku . Sorry sakitkan hati kau dulu yang pasal farid. Aku , areef , din , main main je . Taktahu pulak sampai kau hempas + lambung + campak kerusi meja tu . Sorry okayyy Syahiddah Wahid :)

Nur Syahiddah Wahid said...

heheh, nk mention . tpi ramai yg kena dgn kerusi meja aku :P tp kau perempuan pertama aku buat lah . ahaha ! :P its okay . tu memori utk aku . n memori utk kau jugak mkn kerusi meja aku. ahahahahah :P

Hamy Dyba said...

Hahaha. kelaka sangat. meja kerusi dilambung lambung maca batu seremban pulak.. haha.. deabakk !! dulu amy pun meja kerusi jugakk .. Haha. kalau dh bengang sangat.. mulut pun ye jugakk.. tinggi kan suara jelaa.. haha. tapi bab tarik tudung memang gila.. heyy berani benor anak pacik kamisan tuhh.. Haha.. nak kata sweet moment pon tak tau laa.. HahaXD

Sunday, March 3, 2013

Disebalik Kerusi Dan Meja itu

Assalamualaikum .
Hi guys. how are you ? ehem . ehem .
saja entry aku mcm tuu. haha! pokoknyaa mau diceritain pasal hangin aku ni ha. HAHA

Korang nk tau tak kenapa habits aku kalau marah + angin je aku baling kerusi meja semua?
*amboi kak long, garangnyaa ! #miaw ! ahah. Sebabnya, tersangatlah menjadi isu di zaman persekolahan aku,
sampai la ke alam Universiti ni . eheheh.

Macam ni ceritanyaa, aku tak jadi mcm ni kalau tak ada benda yang buatkan aku jadi mcm ni,
HA ! paham kan ? ahah. *harap faham le ye :)

Teringat start zaman persekolahan menengah, Form 1, by the way. im not a girly style and i love to be an independent ,
so aku ke sekolah , memang ber cycling lee. Basikal BMX tu. ada lagi smpai sekarang. ahaha. lama sangat tau.
Dah 7 tahun haa.

Nak diikutkan cerita, Time ni aku sekolah dekat Rawang. SMK Rawang (SEMEKAR)
so bila pg sekolah tu waktu tgah hari, dengan panas and berbaju kurung aku redah dengan berbasikal.
Wahaha ! memang merentas tangga, hari yg terik. Hujan ,panas semua aku redah je *eh ! ahaha

so bila on the road tu. Budak- budak lelaki semua tgok aku.
bukan tgok apa. tengok basikal aku tu ha BMX. ahah! ikutkan tu basikal untuk lelaki, sbb siapa yg pergi sekolah
by basikal ni diorang punya basikal mmg lain dgn aku punya. HAHA. dpt imagine tak mcm mana aku time tu ?
HAHA! Time tu pulak basikal BMX baru keluar. perempuan pulak yg pakai . so maybe diorang jeles kot :P ahaha *k perasan!

Bila dah smpai sekolah tu , mmg ada port dia la nk park basikal aku ni . kena kunci.
Mangga , segala Mangga, berantai semua aku ikat kat basikal tu. ahaha. ! nk jaga keselamatan basikal aku laa.
Kejap g , ada pulak orang balik jalan kaki kan , basikal hilang. hohoho

and aku ada la geng sekali berbasikal ke sekolah. Nisa and Nadirah la :"D *ahah ! rindu zaman sekolah

So . bila waktu balik tu. mmg segerombolan la keluar pintu pagar sekolah tu,
Baik lelaki and perempuan , ramai gak yang berbasikal , so bila waktu balik tu ,
nampak la siapa yang pergi sekolah by basikal kan. ramai pulok aku nengoknyaa. hohoh!

and bila aku ketinggalan ke belakang ,
ada la kawan lelaki dari class yang berlainan ,
mengacau aku. seingat aku . aku dikepong time tu. sbb diorang nk usha basikal aku,
memang aku dah get ready dah atas sebarang kemungkinan yang akan terjadi.

Pastu ,dengan semangatnya aku kayuh basikal nk lari dari diorang,
HAHA ! nmpak cuaknya aku time tu, pastu diorang kejar aku ramai-ramai,
memang aku pandang diorang mcm diorang tu hantu la kan ! ahahah

tp dulu aku ni pendiam.HAHA ! so tak ada la nk melawan diorang :P
so bila ada diantara diorang dpt aku . diorang langgar basikal aku , bg aku jatuh .
bayangkan laa mcm mana perasaan aku time tu,
memang mcm . Ya Allah ! aku doa je time tu, ahah ! *lemahnya aku time tu.

Tiba-tiba, ada orang tarik tudung aku dari belakang,
How can u imagine that !!! mcm mana rupa aku time tu bila tudung aku kebelakang, dgan anak scarf nya! ahahahha
And YES ! AIMAN KAMISAN yang buat ! haha ! terus aku cmpak basikal aku kat padang, sebab time tu lalu kat padang.
Terus aku menyorok kat belakang pokok. *tetiba time tu aku nmpak pokok. sbb takut and malu punya pasal . HAHA !

and , ada la crush aku . ceh ! aha * time tu tak tau lagi dia crush aku :P HAHA !
and YES ! ISKANDAR ZURKANAIN. *amboi. ingat lagi aku kan :P ahhah !
dia datang kat aku , sambil time tu aku tgah betul kan tudung aku. Memang aku rasa kena buli time tu. HAHA
LELAKI PULAK KAN !! HOHO

So, dia tnya aku okay ke tak . aku tak pandang dia , malu !! *kelakar pon ada bhaii ! ahaha.
terus aku lari kat padang , ambil balik basikal aku, terus aku lari n kayuh sekuatnyaaa, blaa dari situ ,
time ni budak2 pengacau tadi tak ada dah, diorang pg terus lepas buat aku . HAHA. sangatlah NAKAL !

Time tu memang aku pikir rumah dah .
cepat laa sampai rumah, semua aku pikir time tu, HAHA !

And. Bila smpai kat bukit. aku nampak lagi dorang.
Ya Allah. apa lah nasib aku time tu.
nak taknak aku kena lalu situ , memang dah tak ada jalan lain dah,
so aku pecut mendahului diorang ! HAHA !

Then , aiman tu, kejar aku pastu dia langgar aku punya basikal BMX tu,
and aku jatuh tgh2 jalan tu and handle basikal aku senget !

Awch ! time tu. aku bangun pastu aku marah dia,
HAHA ! pastu dia blaa. aku tau aku akan jumpa dia lg , sbabnyaaaa. dia 1 blok rumah dgn aku ! argh ! HAHA

so aku blaa. time tu memang aku rasa angin . down pon adaa

bila sampai rumah dalam keadaan yang berjaga2 , aku selamat jugak akhirnyaa.
HAHAH ! so . start on that day ! aku nekad , aku akan protect diri aku,
And aku baru tau , bila dah ada kat sekolah tu.
ada je orang yg carii pasal dengan aku ke, bagi aku hangin . marah !
mesti KERUSI MEJA yang aku lambung nya !
ahahah !

N YES ! sampai sekarang laa.
habit aku tu . Bila marah . or ada orang buat aku
Kerusi meja yang aku lambung dekat diorang ! HAHA

n YES ! baik laki or perempuan , kawan ke apa ke.
siapa saja la yang buat aku hangin + marah . aku jenis tak layan mulut. just diam . tp hati membara.
kerusi meja target aku , HAHA ! N YES ! SAMPAI LA SEKARANG, dah ramai kwan2 aku kena !
aahah ! soory guys. ini lah habits aku yang mmg aku tak boleh nk elak and tak boleh aku buang :P

sabar mmmg ada. tp setiap kesabaran ada level dia kan ?
so bila aku dah buat mcm ni . so thap kesabaran aku hilang, bila ada orang buat aku
n pijak aku . haha ! so guys. jgn cari pasal dengan sayeee ye ;)

so itulah kisah disebalik kerusi meja yang aku lambung tu. hehwhewhew :P

n jangan tak percaya, time aku sekolah SMT Langkawi .
Aku punya hangin sampaiii hampir kena dimarid dgn cikgu disiplin:P
sbb bising dengan kerusi meja.HAHA
n thank you guys yg time tu cover aku . ahah ! cepat2 kemas kerusi meja
n buka buku , mcm tak ada apa yg berlaku . tp time tu aku tunduk , menangis ! ahaha !

so. itulah kisah daku bersama kerusi mejaa ;)
jangan tnya dah kenapa aku jadi mcm ni tau ,
pokoknyaa, aku jadi begini bersebab ;)

Tak kenal maka tak cinta ;)



jangan sangka muka selembut aku ni tak ada barannya :P
hihihihihihi n_n"

n yang paling penting. orang yg buat aku tu sekarang la BFF aku :P
HAHA ! :"D. gaduh-gaduh , lama-lama kawan . mana kita tauu
Allah dah aturkan ;) heheh.

Yg ikhlas :
SW ;)

3 comments:

AlyaAbidin said...

Hahaha , Terima kasih laa sebab tak mention aku . Sorry sakitkan hati kau dulu yang pasal farid. Aku , areef , din , main main je . Taktahu pulak sampai kau hempas + lambung + campak kerusi meja tu . Sorry okayyy Syahiddah Wahid :)

Nur Syahiddah Wahid said...

heheh, nk mention . tpi ramai yg kena dgn kerusi meja aku :P tp kau perempuan pertama aku buat lah . ahaha ! :P its okay . tu memori utk aku . n memori utk kau jugak mkn kerusi meja aku. ahahahahah :P

Hamy Dyba said...

Hahaha. kelaka sangat. meja kerusi dilambung lambung maca batu seremban pulak.. haha.. deabakk !! dulu amy pun meja kerusi jugakk .. Haha. kalau dh bengang sangat.. mulut pun ye jugakk.. tinggi kan suara jelaa.. haha. tapi bab tarik tudung memang gila.. heyy berani benor anak pacik kamisan tuhh.. Haha.. nak kata sweet moment pon tak tau laa.. HahaXD